Competitie SJO DVC D2 – ZNC D1

Naast de WikiLeaks en de Panama Papers duikt er plotseling een ander verrassend document op, het “scheidsrechters schriftje”. Nu zullen de onthullingen in het schriftje van de scheidsrechter niet meteen op de voorpagina van het nieuws verschijnen, maar een vette publicatie zou niet misstaan. De omgevingsfactoren waren perfect. Een prachtig lentezonnetje, blessurevrije spelers, een vrolijk begeleidingsteam en natuurlijk een gezellig gezelschap langs de zijlijn.

De Appgedammers maakte eigenlijk gedurende de hele wedstrijd over het algemeen een sterkere indruk. Optisch meer balbezit en misschien toch net iets feller. Desondanks kwamen onze jongens op voorsprong. Samy eiste de bal op, dribbelde wat en schoof de bal simpel langs de keeper. Verrassend? Ja toch wel. De gevolgen van deze achterstand kroop langzaam in de koppies van een aantal spelers van DVC. Vooral de directe tegenstander van Roan en Kjell wisten het op een bepaald moment het ook echt niet meer. Linksom of rechtsom, via de flanken kwamen ze in ieder geval niet of nauwelijks binnen.

Ook in de tweede helft veranderde weinig aan dit beeld. DVC zette zelfs iets meer aan, zonder noemenswaardige mogelijkheden. Ondertussen kregen onze jongens toch de betere kansen. Via Olaf, Samy en Stanley. Vooral dieptepasses op Stanley nam de onrust bij de tegenstander toe.

 

Bij een van de lanceringen was Stanley dusdanig snel dat de verdediger niets anders restte om hem in het strafschopgebied te stoppen…met een overtreding! Het was wachten op de scheids die zich al fluitend een rechtstreekse weg moest banen naar het strafschopgebied om met de snelle resolute armbeweging naar de stip te wijzen…Maar nee. Niets! Nergens te bekennen die man. Ja, ergens op onze helft zien we die man puffend zijn weg vervolgen en roept: “doorlopen jongens, niets aan de hand”. Geen strafschop dus. Onderzoek volgt!

Met een groen-witte groet,

Theo

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.