Competitie ZNC D1 – Reiderland D1

Goed! Even vooraf. Onze jongens hebben een verdiende overwinning geboekt. Bij Reiderland voerde alleen opportunisme de boventoon. Met lange ballen, snel thuis. De voorstopper van Reiderland had het er maar flink druk mee. Wat Reiderland laat zien was werkelijk niet om aan te zien natuurlijk!

De eerste helft begon nerveus. Onze jongens liepen op een vreemde manier vaak achter de feiten aan en kregen eigenlijk geen vat op het spel, totdat Robin op zijn karakteristieke wijze een prachtige cross dieptepass gaf op Jorick. Jorick begreep meteen wat hem te doen stond en liep versneld naar de achterlijn. Ook Dion stond op en controleerde de wedstrijd in zijn dienende rol.

Ondertussen sloot iedereen aan en ze grepen Reiderland meteen strak bij de keel en ze hebben vervolgens niet meer losgelaten. Deze legale nek klem bracht 3 wonderschone doelpunten op. Samy had mooie en belangrijke aandelen in deze 3 goals.

De derde goal van Samy was van ongekende schoonheid. Zijn actie, een ware Suarez move, bracht niet alleen de verdediging in verwarring maar liet ook de keeper in volledige verslagenheid achter. Door een slimme passeeractie kwam Samy toch nog iets te ruim door de bocht, waardoor de weggesprongen bal binnen het bereik kwam van de keeper leek te komen. De keeper rende uit zijn goal en belandde op dat moment in een tunnel zonder escapes. Er was geen weg terug. Voor Samy gold eigenlijk hetzelfde. De bal afgeven was geen optie, de bal in het doel schieten was niet aan de orde en de keeper passeren was misschien wel te riskant. De keeper voelde bal op zich af komen, maar zag tot zijn grote afgrijzen dat de bal over hem heen werd geschept (met een tergend langzame boogbal over keeper, een superstift). De keeper had gelukkig nog tijd om in te zien dat hij getuige was van een wereldgoal.

In aanloop naar het rustsignaal werd ook Remy overmand door een dubbelledig euforisch gevoel. Beseffende dat er al 3 goals op de teller stond en met nog een mogelijke productieve tweede helft in het vooruitzicht, stond Remy boven in het klassement van sponsorranglijst.

De tweede helft begon zoals in de eerste helft. Nerveus en onzeker. Onnodig. Want de voorsprong was in alle opzichten terecht. De bezoekers kwamen toch op een of andere manier weer in de wedstrijd met twee snelle doelpunten. Onze jongens kwamen tegen wil en dank in een vreemde spanning.

Olaf, de bevrijder, ook uitblinker, schoot met een mooi schuiver alle hoop van de tegenstander Reiderland aan diggelen. ZNC wint verdiend!

Met een groen-witte groet,

Theo

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.