Oefenwedstrijd Lewenborg D1 – ZNC D1

De uitslag, 2-0 voor onze jongens, was een mager afspiegeling van de onderlinge krachtsverhoudingen. Uitblinker bij Lewenborg was zonder meer de keeper. Hij had een topdag en behoedde zijn eigen team voor forse nederlaag.

Jorrick opende de score op karakter. Vanaf eigen helft stoomde Jorrick op snelheid in één rechte lijn naar het vijandelijk gebied en had ondertussen ruim de tijd om aan te leggen voor een finale schot, en die kwam er ook. Het tweede doelpunt was een fijne combinatie vanaf de linkerkant via Roan kwam de bal bij Samy, die Julian in een scorende positie bracht. Ondertussen lijkt het erop dat Robin en Daan van Bruggen van linie zijn gewisseld. Zowel tegen Stadskanaal alswel tegen Lewenborg pakt dit goed uit. Het leek wel een compleet kansenfestival met slechts twee doelpunten.

Opmerkelijk was de rol van Rick van der Weerden, ook bekend als gerenommeerde en deskundige gehaktballen tester. Nu schijnt er een proef te zijn met voetbalwedstrijden waarbij grensrechters geen vlag bij zich dragen. Hun takenpakket is me niet geheel duidelijk, maar het gevaar ligt op de loer dat de grensrechter in het vervolg voor Jan met de korte achternaam op het veld heen en weer rent. Rick nam in deze uitwedstrijd tegen Lewenborg de vlag in de hand en bleek een ideale assistent te zijn van de goed leidende scheidsrechter. Rick heeft een antenne voor alle buitenspel situaties, een wegwijzer voor de over zijlijn momenten en ondertussen had hij belangrijke bijdrages in gesprekken van de meegereisde supporters. Voor ons is het duidelijk. Rick heeft geen korte achternaam!

Met een groen-witte groet,

Theo

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.