ZNC D1 – Stadskanaal D1

Een bijzondere supporter van de bezoekende club vertelde na het fluitsignaal van de eerste helft in alle ernst dat zijn team met een beetje meer gas erop een minimaal een gelijke stand tevoorschijn kan toveren. Dit hebben, gelukkig voor de bijzondere bezoekende supporter, niet veel mensen gehoord.

De magere score, eindstand 4-0, was slechts een matige afspiegeling van de sterke onderlinge verschillen. Stadskanaal mocht van geluk spreken dat ze niet met een tiental tegendoelpunten naar huis zijn gestuurd. De bezoekers zijn volledig onder de voet zijn gelopen. Alleen onze jongens hebben te vaak met twee benen in één voetbalkous gespeeld en dat voorkwam een monsterscore.

In de wachtkamer van Medisch Centrum Zuidbroek zit alweer de volgende patiënt, Daan Hulsebos. Ook Daan loopt de komende periode met behulp van krukken. De eerste goal, een mooie actie aan de linkerflank en gevolgd door een corner van Jorick, werd keurig binnengekopt door Julian.

Het tweede doelpunt, vlak voor rust, omzeilde Stanley alles en iedereen. De keeper zag het onheil op zich afkomen en kon niet verhinderen dat Stanley kon scoren.

Ook na de rust was ZNC de meest overheersende ploeg. Stadskanaal is bij toeval slechts één keer even over de middellijn geweest om aan een aanval of iets dergelijks te denken, maar in een split second stond daar plotseling Jasper voor zijn neus om de denkwolkjes van zijn tegenstander te voorzien van veel vraagtekens en een paar #arghhs!

Jorick, onze goed leidende scheidsrechter, gaf halverwege de tweede helft een terecht penalty aan onze jongens. De bal werd op de stip gelegd en ondertussen werd het duidelijk….Jasper, onze keeper, verplaatste zich met gezwinde spoed om de deze klus te klaren. Onderweg had onze vliegende keep voldoende tijd om even flink na te denken hoe hij de penalty zou gaan benutten. Zijn overweging bleek juist. Hij schoot onberispelijk binnen en tekende voor de 3-0.

De vierde goal was een geniale vrije trap (net buiten de zestien). De doelmond hoopte zich op met de meest lange spelers van de bezoekers, waaronder een ventje van één meter en tachtig centimeter, maar kon niet voorkomen dat Robin in de linkerbovenhoek een gaatje wist te vinden.

ZNC D1 heeft zich op een keurig vierde plaats gespeeld. We hebben 11 wedstrijden gespeeld. Er is verloren van de top 3 en gewonnen van alles van onder ons is geëindigd.