SPW D1 – ZNC D1

De teller van de aantal geblesseerden binnen ons team loopt onderhand synchroon met vele gevallen herfstbladeren. Je glijdt er nog net niet over uit. Van een vreemd-verzwikt-bijna-gips-pootje tot een dolle trap tegen een trede van een trap. Gekker moet het niet worden, wat mij betreft. En hoe het komt? Geen idee, wie het weet mag het zeggen!

Of zou er toch een parallel getrokken kunnen worden met de nieuwe status van onze jongens? Onze trainer, Freddy, heeft immers code rood ingetrokken aangaande de zorgelijke ballerina gehalte. De jongens bezitten door een paar flinke trainingen nu meer “kerel skills” dan een paar weken geleden. Bij hoge ballen wordt nu tenminste het hele hoofd ingezet.

Nu is het maar niet te hopen dat dit niet ten koste gaat van onze intelligente en voetbalinzichtelijke vermogens van onze kroost. In deze wedstrijd waren er een paar mooie voorbeelden van deze vooruitgang.

ZNC trad aan met een noodgedwongen 3-4-3 opstelling met Robin in de rol uitschuifbare middenvelder die zowel de verdediging de helpende hand moest bieden en de aanval van bruikbare ballen moest voorzien. Een moeilijk rol misschien, maar Robin deed dat als geen ander.

ZNC komt maar moeizaam op gang en net op het moment dat SPW om een kleine voorsprong smeekt, slaat Stanley deze smeekbede hard naast zich neer. Stanley laat nog even zien dat hij sneller met bal is dan de verdediger zonder bal en scoort met een bekende wapen, zijn snelheid.

Na de rust genoot Jorick van alle vrijheden aan zijn rechterkant. Af en een strobreed misschien maar grofweg veel ruimte om door te breken. Sami loopt al automatisch goed mee zodra Jorick zijn actie begint. Sami had weinig moeite met de Poolse keeper van SPW en scoort onze tweede doelpunt.

Op de linkerflank hadden de jongens het erg naar hun zin. Zij stonden aan de basis, in volgorde van Roan, Mischa en de creatieve Julian, van de terecht gegeven strafschop. Sami legt aan en scoort voor zijn tweede doelpunt voor de 0-3.

Eveneens aan de linkerflank begint een mooi combinatie naar de achterlijn. De voorzet wordt op een of andere manier onvoldoende door SPW weggewerkt. Dion doorziet deze zwakte, neemt een afgemeten aanloop, legt aan en scoort vervolgens een waar Koeman doelpunt. Een prachtige streep. Hij tekent voor de 4-1.

ZNC was ten opzichte van SPW überlegen, geraffineerder en sneller!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.