ZNC D1 – Wildervank D2

Het geheim van het groene broekje of hoe de mysterie van de verdwenen pijnlijke voet is ontrafeld.

Wat hier aan vooraf ging? Al weken lang geeft Ruben aan dat er iets mis is met zijn linkerbeen (soms ook zijn rechterbeen en bij twijfel worden gewoon gemakshalve beide benen aangewezen). De pijn zat ‘em vooral in zijn voet, scheenbeen of knie. Freddy, onze coach, ontfermd zich onderhand over ieder vraagstuk en stelt in een vlaag van verstandsverbijstering voor om het gehavend been te amputeren. Enigszins teleurgesteld in Freddy’s anatomische – en medische kennis, antwoord Ruben: “Nou nee, dat is niet nodig”!!

Op de wedstrijddag, in de warming-up, zit het toch niet lekker. Ruben, volledig in tenue geeft bij de leiding aan toch weer pijn te ondervinden.  Arjan, vaak op zoek naar de juiste deuren en sloten, voelt plotseling opwinding van geluk.  Hij ziet dat Ruben zijn groene broekje verkeerd aan heeft. Dus andersom, met de touwtjes naar achteren. “Kijk”, zegt Arjan. “Dat is het dus”! “Het ligt aan jouw groene broek, die zit verkeerd om”, al wijzend naar zijn groene broek. Ruben is opgelucht met deze verrassende oplossing van het mysterie en speelt vervolgens weergaloze wedstrijd alsof het zijn lieve lust is.

Ondertussen en nauwelijks bekomen van de wonderlijke genezing kijken onze jongens tegen een onnodige achterstand aan. Een moeizaam begin werd door Sami snel weggepoetst door slimme actie door het midden en brengt ZNC op gelijke hoogte.

Een volledige training op corners betaalt zich snel terug, want Jorick neemt ruim in de eerste helft een corner, een effectieve corner. Daan sprint meteen richting de eerste paal om zo als een volleerde spits de corner van Jorrick ineens binnen te tikken. Ruststand 2-1. Een gelijkmatige partij van beide kanten.

Na de ranja werd de druk behoorlijk verhoogd. Er werd meer op de helft van de tegenstander gevoetbald waardoor onze verdediging meer controle kreeg. Sami, een ware plaag voor Wildervank, schoot ons naar de 3-1 op aangeven van Robin.

Tja, en wat er toen gebeurde! Stanley, een verschrikkelijk nachtmerrie voor de rood aangelopen wildervankers, dribbelt ondertussen naar het vijandelijke gebied, kapt en draait (x 2), daar waar de wildervankse verdediging inmiddels al behoorlijk was aangevuld om hem te stoppen, tegen te houden. Maar tevergeefs natuurlijk! Op snelheid en souplesse zet het ventje verdediger 1, 2 en 3 op het verkeerd been en scoort op briljante wijze. 4-1.

Het verzet van Wildervank was hierbij volledig aan gort gespeeld. De 5-1, gemaakt door de eveneens geweldig spelende Robin, was ook wonderschoon. Een knappe afstand schot van buiten de zestien.

Dion maakt dankbaar gebruik van zijn lengte en grote schoenmaat. In een vreemde scrimmage voor het vijandelijk doel scoort hij met zijn uitgestrekte teen de 6-2. Grijns over zijn gehele lichaamslengte maakte dit doelpunt nog mooier.

De slotakkoord kwam op naam van Kjell, Dion en uiteindelijk Jorrick. De keeper was kansloos op inzet van Jorrick, diagonaal geschoten. Een mooie afsluitende treffer.

Aanvallen, snelheid en enthousiasme was de beslissende cocktail voor deze briljante overwinning

Met een groen witte groet,

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.