ZNC D1-Scheemda D1

Scheemda was voor onze jongens geen onbekende tegenstander. De eerste wedstrijd, in het bekertoernooi, wist ZNC nog te winnen maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. In de voorbeschouwing was het al duidelijk: Scheemda is een team om serieus rekening mee te houden!

Onder toeziend oog van een paar teams in V-formatie overvliegende (rot?)ganzen doelgericht op weg naar onze wadden begonnen we een beetje nerveus aan de wedstrijd. Onze jongens kwamen al meteen in de beginfase weer op achterstand door een corner.

Ondertussen kunnen we vaststellen dat het onderdeel corners bij ons kan worden opgenomen in de wet van Murphy. De reactie van onze spelers benaderde dan ook de status van onvoorstelbaar en ongeloof. Op een of andere manier hebben we nog onvoldoende wapens om hoekschoppen te keren.

Onze jongens kwamen echter sterk terug door een bijzondere combinatie. Robin draait knap open en ziet Stanley links op snelheid doorkomen. De volgende actie, de beslissende pass op Stanley. Hij schiet beheerst in de verre hoek de gelijkmaker binnen. Prachtige goal! Keeper kansloos.

Even leek het erop dat onze jongens dat de gelijkmaker een goede aanzet was om de voorsprong durven te nemen, maar Scheemda herpakte zich prima. En dat kwam zeker niet in de laatste plaats door de nummer 4 van Scheemda, Esmee. Zij was de snelle motor aan de linkerkant. Zij stond aan de basis van de 1-2 en ons uiteindelijke verlies.

Ook na de rust bleef ZNC onrustig in hun spel. De voortzetting kwam nauwelijks op gang en kon niet voorkomen dat Scheemda hun derde en vierde goal liet aantekenen. De keeper van Scheemda sprak overigens nog van geluk toen een prachtige vrij trap van Jorrick geen goal opleverde. In de slotfase wees onze goed leidende scheidsrechter, Jorick Voornhout, terecht voor een strafschop. Samy begreep de noodzaak en scoorde snel de toegekende penalty.

Het was mooie herfstdag voor onze supporters en een heerlijk temperatuurtje voor onze jongens om te voetballen. We hebben per saldo een uur langer om een en ander weer in perspectief te zien.

Met een groen witte groet

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.