ZNC F1 – najaar 2012

Ruiten op het middenveld, punt naar voren, naar achteren, driehoekjes, twee buitenspelers, diepe spitsen, opkomende backs en controleurs op het middenveld. Het zijn onderhand geen onbekende termen meer in ons team. ZNC F1 is een mooi uitgesproken team met zeer verschillende karakters zoals echte wysiwygs, bloedfanatiek, bevlogen, betrokken, maar ook rustige en dromerige voetballertjes.

Boven van links naar rechts: leider (Theo Balk) Roan Dallinga, Sem Cremer, Sven van Dijk, Julian Smit; sponsor (Loods51)Onder van links naar rechts: Ruben Groeneveld, Bram van Dijk, Jordy Wiendels, Mischa Balk en Justin Stegmeijer.

Boven van links naar rechts: leider (Theo Balk) Roan Dallinga, Sem Cremer, Sven van Dijk, Julian Smit; sponsor (Loods51)
Onder van links naar rechts: Ruben Groeneveld, Bram van Dijk, Jordy Wiendels, Mischa Balk en Justin Stegmeijer.

Deze najaar competitie is niet volledig gespeeld. Een wedstrijd tussen Almere en Buitenveldert is volledig uit geëscaleerd doordat een groep spelers grensrechter Richard Nieuwenhuizen op een verschrikkelijk manier heeft mishandeld. Hij is er uiteindelijk aan bezweken. De KNVB, flink in verlegenheid gebracht door een lakse berichtgeving, heeft het amateur voetbal landelijk een week stilgelegd. Prima! Maar een samenkomst van alle teams heeft meer zin en effect.

Er zijn ondertussen al heel veel beleidsstukken, procedures en richtlijnen samengesteld, maar een alles omvattende maatregel zit er nog niet bij, terwijl een kleine aanpassing op de velden al heel veel op kan leveren.

Een voorbeeld: onze wedstrijden worden goed bezocht door onze ouders en natuurlijk ook door ouders van de bezoekende team. De bezoekers nemen, en dat is er een beetje ingesleten, steevast hun plaatsen achter de doelen. De bezoekers moedigen, zoals het hoort, hun team natuurlijk aan, maar er worden ook wel eens vervelende dingen gezegd of geschreeuwd. Nog even los van alle goedbedoelde aanwijzingen is het misschien beter dat alle supporters niet meer achter het doel plaatsnemen maar langs de lange zijden van het veld. De supporters blijven op deze manier betrokken en de spelers (vooral de keeper) hebben spelhervatting rondom hun doelgebieden alle aandacht voor de bal..

Hieronder staan een aantal tweets, uitslagen van de wedstrijden en de definitieve ranglijst.
Twitter Icon

Reiderland F1 – ZNC F1
Een voetbal modderfestijn op de velden van Reiderland eindigt (alweer) in zinderende draw. #onderluidaplaus #definitievanvoetbal #ZNC F1

ZNC F1 – HS’88
Spannend zoals verwacht, scoreverloop in evenwicht en uitslag gelijk. #ZNC F1 – HS’88 F3 3-3. Een sportieve wedstrijd.

Harkstede F2G – ZNC F1
Vele spelonderbrekingen door: blessures, behandelingen, losse veters en natte neusjes. Eenvoudig 3 punten meegenomen vanuit Harkstede. #ZNC F1

ZNC F1 – Neptunia F3
#ZNC F1 speelt, ondanks verlies, erg sterk tegen een beter #Neptunia. In hun team speelde een talentvol joch met uitnodiging van #MANU (!)

WVV – ZNC F1
Rillende benen, klapperende (loszittende) tandjes en een licht koude herfstsneeuw bracht een overtuigende winst. WVV – #ZNC F1 2-6.

Noordster F1 – ZNC F1
Een “sahara” herfstzonnetje zorgde voor heus spektakel. Aangevoerd door uitblinkende keeper en motoren op middenveld. #Noordster#ZNC F1 1-1

ZNC F1 – BATO F1
Een mooie vroege herfst wedstrijd met laag lauw zonnetje kwam in de 2e helft goed op gang. Bijna in evenwicht,nipt verlies. #ZNC F1-BATO 2-3

Scheemda F2 – ZNC F1
Op voorhand hoog ingeschatte Scheemda is nogal eenvoudig (12-0) aan de kant gezet. #ZNC F1 speelde optisch en getalsmatig met een man meer.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.